6 Kişilik
1 kg kuzu eti
2 soğan
Yarım çay kaşığı tarçın
1 demet kıyılmış taze nane
1 demet kıyılmış taze maydanoz
Tuz, karabiber
500 gr yoğurt
5 diş sarımsak
Yapılışı:
Küçük parçalar şeklinde doğranmış etleri bir kaba alın.
Soğanların kabuğunu soyup, doğrayın. Et, soğan, maydanoz, nane, tarçın,
karabiber ve tuzu harmanlayın. Eti 2-3 saat bu şekilde dinlendirin.
Bakır veya çelik bir kaba terbiye edilen eti doldurun. Tası
fırın tepsisine elinizle etlerin dökülmesini engelleyerek ters biçimde
yerleştirin. Tepsiye 4 su bardağı suyu ekleyin. Su azalıp et yumuşayana kadar
pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Yoğurda sarımsak ekleyip çırpın.
Etin yanında servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder