RSS

24 Kasım 2015 Salı

YOĞURTLU DÖĞME ÇORBASI

Yarma çorbası veya yoğurtlu döğme çorba olarak da bilinen Gaziantep ve Kilis yöresine ait olan bu çorbanın yapımı da oldukça kolay

yoğurtlu döğme çorbası veya yarma çorba olarak da bilinen bu çorba Gaziantep ve Kilis yöresine ait bir çorbadır

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
½ su bardağı nohut
1,5 kg yoğurt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve kuru nane


Yapılışı:
Akşamdan nohut ve buğdayı ayrı ayrı ıslatalım. Ertesi gün bunları süzdürüp, yeterli miktarda su ile ayrı ayrı haşlayalım. Nohutları süzdürdükten sonra buğdaylara katalım.

Yumurta ile yoğurdu çırpıp, buğdayların suyuyla inceltip, iyice karıştırdıktan sonra ocağın üstüne alalım. Süzdürdüğümüz nohut ve buğdayları da bu karışıma ilave edelim. Bir taşım karıştırarak kaynatalım. İçine tuz ve karabiberimizi ilave edelim. Yağı eritip, kızdıralım. Üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane ilave edelim. Bunu kaynamakta olan çorbaya dökelim. Yerken üzerine kırmızı pul biber serpelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...