Yarma çorbası veya yoğurtlu döğme çorba olarak da bilinen Gaziantep ve Kilis yöresine ait olan bu çorbanın yapımı da oldukça kolay
Malzemeler:
1 su bardağı
aşurelik buğday
½ su bardağı
nohut
1,5 kg
yoğurt
1 adet
yumurta
2 çorba
kaşığı tereyağ veya margarin
Tuz, kırmızı
pul biber, karabiber ve kuru nane
Yapılışı:
Akşamdan
nohut ve buğdayı ayrı ayrı ıslatalım. Ertesi gün bunları süzdürüp, yeterli
miktarda su ile ayrı ayrı haşlayalım. Nohutları süzdürdükten sonra buğdaylara
katalım.
Yumurta ile
yoğurdu çırpıp, buğdayların suyuyla inceltip, iyice karıştırdıktan sonra ocağın
üstüne alalım. Süzdürdüğümüz nohut ve buğdayları da bu karışıma ilave edelim.
Bir taşım karıştırarak kaynatalım. İçine tuz ve karabiberimizi ilave edelim.
Yağı eritip, kızdıralım. Üzerine 1 çorba kaşığı kuru nane ilave edelim. Bunu
kaynamakta olan çorbaya dökelim. Yerken üzerine kırmızı pul biber serpelim.
0 yorum:
Yorum Gönder