1 adet piliç
göğsü
1 su bardağı
tel şehriye (arpa şehriye de olabilir)
3 adet
domates
1 adet kuru
soğan
2 çorba
kaşığı tereyağ veya margarin (arzu edilirse sıvıyağ da olabilir)
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Soğanı dörde
böldükten sonra tavuk göğsü ile birlikte
2 litre suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp, tavuğu bir
tabağa ufak ufak didelim. Yağı bir tencereye koyarak içinde şehriyeleri
kavuralım. Domatesleri rendeleyelim , şehriyelere ilave edelim. Biraz
pişirelim. Süzdüğümüz tavuk suyunu üzerine döküp, şehriyeler pişene kadar orta
ateşte kaynatalım. Daha sonra didiklediğimiz tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi
ilave edelim. Bir taşım daha kaynatıp, altını kapatalım.
0 yorum:
Yorum Gönder