RSS

8 Haziran 2016 Çarşamba

FIRINDA DEREOTLU KABAK


6 Kişilik /Hazırlama süresi 10 dak/ pişirme süresi 25 dakika

sağlıklı bir yemek mi işte fırında dereotlu kabak Malzemeler
1 demet dereotu
1 kg kabak
5 domates
3 dal taze soğan sapı
150 gr dilimlenmiş taze kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve onu da halka şeklinde doğrayın. Peynirleri ortadan ikiye kesin. Taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın. Yağlanmış tepsiye sebzeleri sırt sırta dizin. Aralarına domates, taze soğanı ve peynir dilimlerini de yerleştirin. Üzerlerine dereotunu, tuz ve karabiber serpiştirin. En üstte tereyağlarını küçük parçalar halinde koyun.

180 derecede 20-25 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...