RSS

8 Haziran 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA


zeytinyağlı taze bakla tarifi
Malzemeler:
1,5 kilo taze bakla
1 adet kuru soğan
3 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı:
Bir tencere suya, 2 çorba kaşığı un ve bir limonun suyunu koyalım ve çırpalım.
Baklaları iki başlarından ve yanlardan kılçıklarından ayıralım. Tenceredeki unlu suda bekletelim.
Soğanları piyazlık doğrayalım. Biraz yağda kavurduktan sonra baklaları ilave ederek bir iki dakika çevirelim. Üzerine kıydığımız taze soğanı, tuzu, şekeri, ince kıydığımız dereotunun yarısını ilave edelim ve karıştıralım.  Bir su bardağı unlu ve limonlu su, 1 su bardağı normal su koyup, kapağını kapatarak pişirelim. Piştikten sonra kapağı açarak tencerede soğutalım. Servis tabağına alarak üzerine kalan dereotunu koyarak süsleyelim.
Arzuya göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...