1,5 kilo taze bakla
1 adet kuru soğan
3 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Bir tencere suya, 2 çorba kaşığı un ve bir limonun suyunu
koyalım ve çırpalım.
Baklaları iki başlarından ve yanlardan kılçıklarından
ayıralım. Tenceredeki unlu suda bekletelim.
Soğanları piyazlık doğrayalım. Biraz yağda kavurduktan sonra
baklaları ilave ederek bir iki dakika çevirelim. Üzerine kıydığımız taze
soğanı, tuzu, şekeri, ince kıydığımız dereotunun yarısını ilave edelim ve
karıştıralım. Bir su bardağı unlu ve
limonlu su, 1 su bardağı normal su koyup, kapağını kapatarak pişirelim.
Piştikten sonra kapağı açarak tencerede soğutalım. Servis tabağına alarak
üzerine kalan dereotunu koyarak süsleyelim.
Arzuya göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder