3 su bardağı pirinç
1 adet kuzu karaciğeri
8 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
¾ paket margarin
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pirinçleri elimizin dayanabileceği kadar ki sıcak su ile
ıslatalım. Kuzu ciğerinin zarını temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde
doğrayalım. (Bunu alırken sakatatçıya da yaptırabilirsiniz)
Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir cm şeklinde
doğrayalım. Erittiğimiz margarinin içinde ciğerleri kavuralım. İçine soğanları
da kattıktan sonra birkaç dakika daha kavuralım. Baharatı ilave edip 4,5 su
bardağı kadar sıcak su ilave ederek pişirmeye bırakalım. Ciğerler iyice
piştikten sonra süzdüğümüz pirinçleri ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
Pilav piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu da içine atarak harmanlayalım.
Sıcak servis yapalım. (15 dakika kadar pilav demlensin)
Not: İsterseniz tarife kuş üzümü ve dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder