RSS

18 Ekim 2016 Salı

CİĞERLİ PİLAV


pilav tarifleriMalzemeler:
3 su bardağı pirinç
1 adet kuzu karaciğeri
8 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
¾ paket margarin
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Pirinçleri elimizin dayanabileceği kadar ki sıcak su ile ıslatalım. Kuzu ciğerinin zarını temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayalım. (Bunu alırken sakatatçıya da yaptırabilirsiniz)

Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir cm şeklinde doğrayalım. Erittiğimiz margarinin içinde ciğerleri kavuralım. İçine soğanları da kattıktan sonra birkaç dakika daha kavuralım. Baharatı ilave edip 4,5 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek pişirmeye bırakalım. Ciğerler iyice piştikten sonra süzdüğümüz pirinçleri ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim. Pilav piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu da içine atarak harmanlayalım. Sıcak servis yapalım. (15 dakika kadar pilav demlensin)
Not: İsterseniz tarife kuş üzümü ve dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...