RSS

4 Ekim 2015 Pazar

PELUZE (OSMANLI TATLISI)


Osmanlı'dan bugüne gelen geleneksel pekmezli bir tatlıMalzemeler:
Yarım litre süt
Yarım litre su
200 gr toz şeker
400 gr üzüm pekmezi
100 gr mısır nişastası
50 gr fındık içi
50 gr ceviz içi
100 gr kuş üzümü

Yapılışı:
Suyla süt karıştırılarak toz şeker ilave edilir. Kaynayan karışıma yavaş yavaş pekmez katılır. Tekrar kaynaması sağlandıktan sonra altı kısılır. Nişastayı bir kap içine alalım. Sıcak pekmezli karışımdan bir miktar nişastaya katılarak, nişastayı inceltelim. Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye karıştırarak geri katalım. Bir taşım kaynadıktan sonra servis kaplara alarak soğutalım. Üzerini cevizle süsleyebiliriz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...