1 kuzu kol
5 adet patlıcan
10 adet biber
6-7 adet domates
1 baş sarımsak
Sıvı yağ, tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye
alınır. Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave edilerek pişmeye
bırakılır. Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır. Etler
suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Tepsiye,
pişen etler alınır. Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır. Üzerine
doğranmış domatesler yerleştirilir. Sarımsaklar da serpilir. Tuz ve karabiber
serpilip fırına verilir. Tekrar on beş dakika daha fırında pişirilip arzu
edilirse pilavla sıcak ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder