10-15 adet paça
½ adet bayat ekmek
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 adet limon
Tuz
Terbiyesi İçin:
125 gram (1/2 paket) margarin
3 çorba kaşığı unu
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Paçaların üzerini ve tırnak arasındaki tüyleri iyice
yıkayıp, tütsüleyin. Yıkadıktan sonra 3-4 litre su ile pişirelim. Dörde bölünen
soğanları, sarımsakları, ikiye böldüğümüz limonu, parçaladığımız bayat ekmeği
ve bir kaşık tuzu ilave edelim. Kaynarken oluşan köpükleri kevgir yardımıyla
alalım. Kuvvetli ısıda kemikler etlerden ayrılana kadar ara ara karıştırarak,
pişirelim.
Paçalar pişince etlerini kemiklerden ayıralım.
Ayrı bir tencerede unu, margarin yağında kavurup, süzdüğümüz
paça suyunu ilave ederek pişirmeye devam edelim. Paçaları da katıp, bir iki
dakika daha kaynatalım.
Bu esnada bir adet yumurtanın sarısını, bir adet limonun
suyu ile çırpıp, kaynamakta olan çorbadan bir iki kepçe ilave ederek,
ılıştıralım. Sonra bu terbiyeyi
tencereye ilave edip, son bir kere daha karıştırarak ocaktan indirelim
ve sıcak servis edelim.
İsteyen sirke, sarımsak ve pul kırmızı biberli yağ ile
servis yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder