4 KİŞİLİK/ HAZIRLAMA SÜRESİ : 40 DAKİKA/ PİŞİRME SÜRESİ : 40
DAKİKA
1
patates
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
50 gr tereyağı
2,5 su bardağı ılık su
Tuz ve karabiber
Üzerine maydanoz
Yapılışı
Eti parçalar halinde kesip, kavurun. Yarım su
bardağı ılık su ilave ederek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve
karabiberi katıp, altını kapatın.
Patatesleri
soyup, halka halka kesin ve kızartın. Soğanları halka halka kesip, tencerenin
altına dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Bunların üzerine patatesleri dizin.
Pirinci
yıkayıp, ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinçleri kavurun. Bu pirinci
patateslerin üzerine alın ve 2 su bardağı kaynamış suyu tencereye ilave edin.
Tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika pilav
dinlensin. Sonra tencereyi servis tabağına ters çevirerek üzerini de maydanozla
süsleyerek, masaya getirin.
0 yorum:
Yorum Gönder