1 paket
fırın makarna (3 nolu çubuk makarna)
300 gram
beyaz peynir
½ demet
maydanoz
Yeterince
tuz ve karabiber
Sos İçin:
1 kahve
fincanı un
2,5 su
bardağı süt
1 adet
yumurta
¼ paket
margarin
Arzuya göre
üzeri için rende kaşar peynir
Yapılışı:
İkiye
böldüğümüz makarnayı haşlamak için 12 su bardağı su ile haşlayın. Haşlama
suyuna 1 çorba kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvıyağ katalım. Makarnalar
yapışmasın diye karıştıralım. İyice haşlayalım. Daha sonra süzüp, soğuk sudan
geçirip, soğumasını bekleyelim.
Beyaz
peyniri rendeleyelim ve içine maydanozu kıyalım.
Sos İçin:
Margarini eritip, unu bunda kavuralım. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü
karıştırarak tencereye katalım. Tuzu ilave edelim, muhallebi kıvamı alıncaya
kadar karıştıralım. Ilınınca içine bir yumurtayı kırıp, çırpalım.
Makarnanın
içine beyaz peynirini ve sosun ¾’ünü katalım. Karıştırdıktan sonra yağlanmış
tepsiye dökerek yayalım. Üzerine kalan sosu dökün. Önceden ısıtılmış fırında
15-20 dakika pişirin.
Eğer arzu
ederseniz çıkarmadan beş dakika önce tepsinin üzerine rendelenmiş kaşar peynir
serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder