RSS

15 Kasım 2015 Pazar

FIRINDA MAKARNA


yemeklerin vazgeçilmezlerinden yapımı kolay fırında makarna tarifiMalzeme:
1 paket fırın makarna (3 nolu çubuk makarna)
300 gram beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber

Sos İçin:
1 kahve fincanı un
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
¼ paket margarin
Arzuya göre üzeri için rende kaşar peynir

Yapılışı:
İkiye böldüğümüz makarnayı haşlamak için 12 su bardağı su ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 çorba kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvıyağ katalım. Makarnalar yapışmasın diye karıştıralım. İyice haşlayalım. Daha sonra süzüp, soğuk sudan geçirip, soğumasını bekleyelim.
Beyaz peyniri rendeleyelim ve içine maydanozu kıyalım.
Sos İçin: Margarini eritip, unu bunda kavuralım. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü karıştırarak tencereye katalım. Tuzu ilave edelim, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştıralım. Ilınınca içine bir yumurtayı kırıp, çırpalım.
Makarnanın içine beyaz peynirini ve sosun ¾’ünü katalım. Karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye dökerek yayalım. Üzerine kalan sosu dökün. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Eğer arzu ederseniz çıkarmadan beş dakika önce tepsinin üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...