5-6 Kişilik
Malzemeler:
750 gram kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 su bardağı su tercihen et suyu
Üzerine:
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Köfte için önce kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış
maydanoz, un, tuz ve karabiber yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar
koparılarak yuvarlanır.
Nohut bir gece suda bekletilir. Ertesi gün haşlanır ve
süzdürülür. Kabukları soyulur. Tereyağ ile salçalar kavrulur. Et suyu ilave
edilerek kaynatılır. Bu suya köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler
yumuşayana kadar pişirilir.
Kaselere koyduğunuzda maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder