HAFİF BİR YAZ TATLISI ÇİLEKLİ BASİT PARFE
Malzemeler:
250 gr ince doğranmış çilek
2 kaşık pudra şekeri
1 kaşık limon suyu
1 kaşık tereyağı
Parfe
için:
200 gr labne peyniri
2 adet yumurta beyazı
2 kaşık çilek reçeli
1 çimdik tuz
50 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Çilek reçelini, labne peynirini, şekeri ve vanilyayı iyice
çırpın. Ayrı bir kase içinde bir çimdik tuz ekleyerek yumurta beyazlarını kar
şekline gelinceye kadar mikserle çırpın. Bir tahta kaşık yardımıyla labne
peynirini yumurtalı karışıma köpüğü sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
Buzdolabında soğumaya bırakın. Bir
tavada eritmiş olduğunuz tereyağının içine çilekleri, şekeri ve limon suyunu
koyun. Çilekler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
Çilekler soğuduktan sonra bardakların altına çilekli karışımı paylaştırıp,
buzdolabında 1 veya 1,5 saat soğukta bekletin. Çıkardıktan sonra üzerine
peynirli kremayı sıkın ve yine üzerlerine çilek dilimleri koyarak süsleyin.
Buzdolabında biraz daha bekletip, servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder