RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

DOLDURULMUŞ PATLICAN

DOLDURULMUŞ PATLICAN

(Fas mutfağı)
Malzemeler
2 patlıcan
100 gr basmati pirinci
400 gr kuşbaşı et
1 soğan
2 diş sarımsak
400 gr domates
½ çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı dolmalık fıstık
½ çay bardağı file fıstık
50 gr kuru üzüm
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz
Üzeri için ince dilim domates

Hazırlanışı:
Patlıcanları enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyin. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve baharatları ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edin.

Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirmeye devam edin. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...