DOLDURULMUŞ PATLICAN
(Fas mutfağı)
Malzemeler
2 patlıcan
100 gr
basmati pirinci
400 gr
kuşbaşı et
1 soğan
2 diş
sarımsak
400 gr
domates
½ çay kaşığı
tarçın
½ çay
bardağı dolmalık fıstık
½ çay
bardağı file fıstık
50 gr kuru
üzüm
Yarım
limonun suyu
1 yemek
kaşığı zeytinyağı
Tuz,
karabiber, kıyılmış maydanoz
Üzeri için
ince dilim domates
Hazırlanışı:
Patlıcanları
enine ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın ve tuzlu
suda bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcanları kurulayıp fırında 15
dakika pişirin. Pirinci tuzlu suda haşlayın ve süzün. Ufak doğranmış kuşbaşı
etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyin. Küp doğranmış soğan ve
sarımsakları ekleyin. Pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Domates ve
baharatları ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edin.
Limon suyu,
pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip
karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her
birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizin. Patlıcanları fırın
kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökün. Üzerini alüminyum folyo ile örtün
ve fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirmeye devam
edin. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder