HAMSİLİ PİLAV
1 kg hamsi
Pilav İçin:
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek
kaşığı kuş üzümü
2 bardak
pirinç
3 bardak su
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 adet kesme
şeker
Nane,
karabiber, tuz
Yapılışı:
Balıkların
içini temizleyip, kılçıklarından ayırarak, yaprak gibi 2’ye açın ama
birbirinden ayırmayın.
Bir
tencereye küp halinde doğradığınız soğanları koyup, kavurun. Dolmalık fıstığı
katıp kavurmaya devam edin. Domates
salçasını da ilave edin. Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçleri katın. Nane,
karabiber, tuz, kuş üzümlerini ilave edin. Suyunu da ilave edip, suyu çekinceye
kadar pişirin.
Hazırlağınız
pilav soğuduktan sonra, bir tavanın altına biraz sıvı yağ gezdirin ve zeminini
hamsilerin yarısı ile kaplayın. Balıkları dizerken, kenara doğru balıkları
biraz taşırın. Balıkların üzerine pilavı döküp, her tarafa iyice dağıtın.
Pilavın üst tarafına kalan hamsileri de dizin. Balıklar tamamen pilavı
örtmeli. Balıkları kızartırken, alttaki
balıklar kızarınca, tavayı ters yüz ederek, üstteki balıkların da kızarmasını
sağlayın.
0 yorum:
Yorum Gönder