RSS

10 Ağustos 2015 Pazartesi

HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV

Malzemeler:
1 kg hamsi
Pilav İçin:
1 adet soğan
2  yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 bardak pirinç
3 bardak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kesme şeker
Nane, karabiber, tuz

Yapılışı:
Balıkların içini temizleyip, kılçıklarından ayırarak, yaprak gibi 2’ye açın ama birbirinden ayırmayın.
Bir tencereye küp halinde doğradığınız soğanları koyup, kavurun. Dolmalık fıstığı katıp kavurmaya devam edin.  Domates salçasını da ilave edin. Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçleri katın. Nane, karabiber, tuz, kuş üzümlerini ilave edin. Suyunu da ilave edip, suyu çekinceye kadar pişirin.
Hazırlağınız pilav soğuduktan sonra, bir tavanın altına biraz sıvı yağ gezdirin ve zeminini hamsilerin yarısı ile kaplayın. Balıkları dizerken, kenara doğru balıkları biraz taşırın. Balıkların üzerine pilavı döküp, her tarafa iyice dağıtın. Pilavın üst tarafına kalan hamsileri de dizin. Balıklar tamamen pilavı örtmeli.  Balıkları kızartırken, alttaki balıklar kızarınca, tavayı ters yüz ederek, üstteki balıkların da kızarmasını sağlayın.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...