Malzeme
1 kg kayısı
2 çorba
kaşığı badem
1 su bardağı
toz şeker
2 su bardağı
su
Yapılışı
Kayısıları
yıkayın. İkiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bademleri 4-5 dakika haşlayıp,
soğuk suya atın ve kabuklarını çıkartın. Kayısıları kavanoza yerleştirirken,
kesilmiş olan kısımları alta doğru bakmalı.
Kayısıların
aralarına bademlerden de yerleştirin. 1
kg’lık kavanoz için 1 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu 5 dakika
kaynatıp, hazırladığımız bu şurubu sıcakken, üstünde bir parmak boşluk kalacak
şekilde kavanoza boşaltalım. Meyvelerle kavanoz arasına bıçak sokarak havasını
alalım. İyice kapağı kapatalım. Büyük bir tencereye su koyalım. Kavanozu ters çevirerek, kapak altta
kalacak şekilde tencereye koyalım ve yarım saat kaynatalım.
0 yorum:
Yorum Gönder