RSS

14 Ağustos 2015 Cuma

KAYISI KONSERVESİ


Malzeme
1 kg kayısı
2 çorba kaşığı badem
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Kayısıları yıkayın. İkiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bademleri 4-5 dakika haşlayıp, soğuk suya atın ve kabuklarını çıkartın. Kayısıları kavanoza yerleştirirken, kesilmiş olan kısımları alta doğru bakmalı.
Kayısıların aralarına bademlerden de yerleştirin.  1 kg’lık kavanoz için 1 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyu 5 dakika kaynatıp, hazırladığımız bu şurubu sıcakken, üstünde bir parmak boşluk kalacak şekilde kavanoza boşaltalım. Meyvelerle kavanoz arasına bıçak sokarak havasını alalım. İyice kapağı kapatalım. Büyük bir tencereye su  koyalım. Kavanozu ters çevirerek, kapak altta kalacak şekilde tencereye koyalım ve yarım saat kaynatalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...