RSS

29 Ağustos 2015 Cumartesi

MADIMAK


Sivas yöresinin olmazsa olmaz madımak yemeği genelde her evde pişirilen bir yemektir.

Malzemeler
yöresel yemeklerin en tanınmışlarından Sivas'a özgü madımak tarifi1 kg madımak
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alınarak yıkanır. Yıkadıktan sonra süzülür ve soğanlar yemeklik şekilde doğranır. Tereyağında soğanlar pembeleşene kadar kavurulur ve kıyma ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir. Salça ve sekiz su bardağı su ilave edilerek kaynatılır. Madımak ilave edilerek 10 dakika kaynatıldıktan sonra bulgur eklenir. Tuz ve karabiber de ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak 25 dakika daha kaynatılır. Sıcak servis edilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...