3 adet yufka
½ kg ıspanak
1 adet soğan
150 gr beyaz peynir
Karabiber, tuz
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Ispanakları temizleyip, yıkayın. Soğanı küp halinde doğrayın. Tencereye yağı koyup, soğanı kavurun. Ispanakları doğrayıp, tenceredeki soğanın içine koyun ve bir müddet kavurun. Ispanakların üzerine daha önceden ezdiğiniz peyniri serpin. Karabiberi de ekleyip, ocağı kapatın.
3 adet yufkayı ortadan ikiye ayırın. 6 adet yarım yufka olacak. Yufkanın içine az biraz sıvıyağ gezdirin. Ispanaklı harçtan bir miktarını yufkanın geniş tarafına yayın. Yufkayı rulo yapın. Bütün yufkaları bu şekilde rulo haline getirin. Daha sonra tezgahın üzerinde 3 tane uzun rulo halindeki yufkaları yan yana dizin. Bunları saç örer gibi örün. Sonuçta iki adet saç örgüsü halinde börek yapmış olacaksınız. Bunları yağlı tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında 20 veya 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder