6 KİŞİLİK
Malzemeler:
10 adet kuru
kayısı
250 gr
kuşbaşı halinde doğranmış tavuk
1 tatlı
kaşığı safran
4 çorba
kaşığı sıcak su
3 çorba
kaşığı kuş üzümü
Yarım su
bardağı tatlı badem (sıcak suda bekletin ve kabuklarını çıkarın)
3 çorba
kaşığı sıvı yağ
2 çorba
kaşığı tereyağ
3 su bardağı
tavuk suyu
3 dal
dereotu
Tuz,
karabiber
Yapılışı:
Safranı
sıcak suya koyup 1 saat kadar bekletin. Kuru kayısıları dört parçaya bölüp,
kuşüzümü ile beraber 15 dakika ılık suda
bekletin. Süzün. Kabukları soyulmuş olan tatlı bademlerinizi yanmaz tavada
rengi dönene kadar kavurun.
Pirinci
yıkayıp, süzün. Tavukları sıvıyağda kavurun. Tencereye tereyağını alın ve
eritin. Üzerine pirinçleri ilave ederek, pirinçler beyazlaşana kadar kavurun.
Tavuk suyu, safranlı su , tavuk, kayısı, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin.
Kaynamaya başlayana dek orta, daha sonra kısık ateşte pilav suyu yarı yarıya
çekinceye dek pişirin. Üzerine bademleri ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek
pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp, 10 dakika
demlendirin. Servis ederken üzerine dereotu serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder