RSS

20 Ağustos 2015 Perşembe

OSMANLI PİLAVI


6 KİŞİLİK
Malzemeler:
geleneksel ve Osmanlı Usülü pilav nasıl yapılır2 su bardağı baldo pirinç (ithal pirinç olmamalı, mutlaka baldo kullanın)
10 adet kuru kayısı
250 gr kuşbaşı halinde doğranmış tavuk
1 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı sıcak su
3 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı tatlı badem (sıcak suda bekletin ve kabuklarını çıkarın)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı tavuk suyu
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Safranı sıcak suya koyup 1 saat kadar bekletin. Kuru kayısıları dört parçaya bölüp, kuşüzümü ile beraber 15 dakika ılık  suda bekletin. Süzün. Kabukları soyulmuş olan tatlı bademlerinizi yanmaz tavada rengi dönene kadar kavurun.
Pirinci yıkayıp, süzün. Tavukları sıvıyağda kavurun. Tencereye tereyağını alın ve eritin. Üzerine pirinçleri ilave ederek, pirinçler beyazlaşana kadar kavurun. Tavuk suyu, safranlı su , tavuk, kayısı, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayana dek orta, daha sonra kısık ateşte pilav suyu yarı yarıya çekinceye dek pişirin. Üzerine bademleri ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirip, ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp, 10 dakika demlendirin. Servis ederken üzerine dereotu serpin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...