RSS

29 Eylül 2015 Salı

PANCAR TURŞUSU TARİFİ

evde kış hazırlıkları içinde yapılan pancar turşusu tarifi hem kolay hem pratiktir
Malzeme
6 adet pancar
6 diş sarımsak
3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
10 dal maydanoz
1 dal kereviz sapı ve yaprağı


Salamurası için
Yeteri kadar pancar suyu, yeteri kadar sirke
1 yemek kaşığı kalın tuz

Yapılışı
Pancarların kabuklarını fırçalayıp, sap kısmını kesin. Tencereye pancarları koyup, üzerini geçecek kadar su koyup , 3 yemek kaşığı da sirke ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
Pişen pancarların suyunu dökmeyip, bir kenara alın. Bununla salamura yapacağız.
Pancarlar ılıkken kabuklarını soyup, istediğiniz gibi dilimleyin.
Kavanoza karabiberleri, 2 adet defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları aralarında boşluk kalmayacak şekilde kavanoza dizin. En üste kalan sarımsağı ve son defne yaprağını da ekleyin. Yine en üste maydanozları ve kereviz sap ı ile yapraklarını ekleyin.
Salamura için pancarın kendi haşlama suyunu kullanacağız. Bu sıcakken içine sirke ve tuzu ekleyin. Tuz içinde iyice erimeli. Kavanozdaki pancarların üzerine bu suyu dökün. Ağzını sıkıca kapatın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...