RSS

30 Eylül 2015 Çarşamba

PATLICANLI BULGUR PİLAVI


5 kişilik

geleneksel yemeklerimizden olan annelerimizin yaptığı lezzetli bir bulgur pilavı tarifiMalzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 baş kuru soğan
1 kaşık biber salçası
2-3 tane sivri biber
1-2 adet taze kırmızı biber
1-2 domates
1 büyük patlıcan
Bir tatlı kaşığı pul biber
Birer tutam tuz ve karabiber, nane
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcanı minik küpler halinde doğrayıp, tuzlu suda bir süre bekletin. Böylelikle hem yağ çekmesini engellersiniz hem de acısını almış olursunuz. Süzüp bir kağıt havlunun üzerine alın, kurulayıp kızgın yağda soteleyin ve bir kenara ayırın.
Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince ince kıyın ve bu yağda pembeleşinceye kadar çevirin. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyin, bir iki çevirdikten sonra salçayı ve pul biberi ilave edin. Bulguru ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra minik minik doğranan domatesleri, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. 1 bardak bulgura 3 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın patlıcanları koyun. Toplam 15 dakika pişirip, kapatın. Üzerine bir havlu kapatıp dinlendirdikten sonra servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...