5 kişilik
2 su bardağı
bulgur
1 baş kuru
soğan
1 kaşık
biber salçası
2-3 tane
sivri biber
1-2 adet
taze kırmızı biber
1-2 domates
1 büyük
patlıcan
Bir tatlı
kaşığı pul biber
Birer tutam
tuz ve karabiber, nane
1 çay bardağı
zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanı
minik küpler halinde doğrayıp, tuzlu suda bir süre bekletin. Böylelikle hem yağ
çekmesini engellersiniz hem de acısını almış olursunuz. Süzüp bir kağıt
havlunun üzerine alın, kurulayıp kızgın yağda soteleyin ve bir kenara ayırın.
Pilavı
pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun, soğanı ince ince kıyın ve bu yağda
pembeleşinceye kadar çevirin. Üzerine doğradığınız biberleri ekleyin, bir iki
çevirdikten sonra salçayı ve pul biberi ilave edin. Bulguru ekleyip birkaç kez çevirdikten
sonra minik minik doğranan domatesleri, tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. 1
bardak bulgura 3 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın
patlıcanları koyun. Toplam 15 dakika pişirip, kapatın. Üzerine bir havlu
kapatıp dinlendirdikten sonra servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder