
Malzemeler:
250 gr. tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Marmelat ( istediğiniz bir çeşit olabilir. )
Üzeri için malzemeler
1 adet yumurta beyazı
1 kase toz şeker
Oda
sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına tüm malzemeleri ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına
parmağınız ile bastırıp küçük çukurlar yapın.
Önce
yumurta beyazına sonra toz şekere bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize
dizin.
Önceden
ısıtılmış fırında 170-180 derecede 18-22 dakika pişirin.
Fırından
çıkarıp çukurların içine marmelatları koyun. Tekrar fırında 5-8 dakika daha
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder