RSS

26 Ekim 2015 Pazartesi

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ


tatlılarınızda da kullanabileceğiniz lezzetli ve kolay reçel tarifiMalzeme:
1 kg mürdüm eriği
1 kg şeker
½ limon suyu

Yapılışı:

Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra 4 veya 6 parçaya bölün. Çelik bir tencerede üzerlerine şeker dökerek, eriklerin sularını bırakması ve şekerin tamamen erimesi için 4 saat bekletin. (Tercihen bir gece bekletin) Tencereyi ocağa koyup, kaynama noktasına getirin. Daha sonra kısık ateşte 15-20 dakika kıvamına alıncaya kadar kaynatın.  Ocağın altını kapatın ve limon suyunu ekleyip, bir kez karıştırın. Kavanozlara doldurup serin bir yerde muhafaza edin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...