RSS

30 Kasım 2015 Pazartesi

SEBZELİ KUZU GÜVECİ

sebzelerle harmanlanıp güveçte pişirilen kuzu yemeği
Malzemeler:
1 kg kuzu eti
3 adet kuru soğan
30 adet arpacık soğanı
5 adet patates
2 adet patlıcan
3 adet domates
5 adet sivri biber
1 baş sarımsak
1 demet taze soğanı
½ demet maydanoz
100 gram tereyağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuşbaşı halde kesilen kuzu etlerimizi güvecin en altına dizelim. Kuru soğanı piyazlık keselim ve etlerimizin üzerine yerleştirelim. Sarımsakları, yarım parmak boyunda kestiğimiz taze soğanları koyduktan sonra  dörde böldüğümüz patatesleri, patlıcan ve domatesleri de ilave edelim. En üste tuz ve karabiber serpelim.
En üste sivri biberleri ve tereyağlını, ince kıyılan maydanozları ve 3 su bardağı su koyup, güvecin üzerini  yağlı kağıtla kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında (orta ısıda ) 2,5 saat kadar pişirelim. Çıkarınca 30 dakika bekletip öyle servis edelim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...