Malzemeler:
1 kg kuzu
eti
3 adet kuru
soğan
30 adet
arpacık soğanı
5 adet
patates
2 adet patlıcan
3 adet
domates
5 adet sivri
biber
1 baş
sarımsak
1 demet taze
soğanı
½ demet
maydanoz
100 gram
tereyağ
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Kuşbaşı
halde kesilen kuzu etlerimizi güvecin en altına dizelim. Kuru soğanı piyazlık
keselim ve etlerimizin üzerine yerleştirelim. Sarımsakları, yarım parmak
boyunda kestiğimiz taze soğanları koyduktan sonra dörde böldüğümüz patatesleri, patlıcan ve domatesleri
de ilave edelim. En üste tuz ve karabiber serpelim.
En üste
sivri biberleri ve tereyağlını, ince kıyılan maydanozları ve 3 su bardağı su
koyup, güvecin üzerini yağlı kağıtla
kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında (orta ısıda ) 2,5 saat kadar pişirelim.
Çıkarınca 30 dakika bekletip öyle servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder