1 adet orta
boy piliç
1 adet kuru
soğan
1 paket
çubuk makarna
1 su bardağı
rende hellim peyniri
2 çorba
kaşığı kuru nane
100 gram
tereyağ veya margarin (isterseniz sıvıyağ)
Tuz
Yapılışı:
Pilici
temizledikten sonra 12 parça kemikli parçaya bölelim. Kuru soğanı ince
doğrayarak yağda pembeleştirelim. Tavuk parçalarını da içine atarak bunları da
kavuralım. Piliç etlerinin üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra tuz ve
karabiber ekleyelim. Etler iyice piştikten sonra tavuk parçalarını içinden
çıkartıp, suyu süzelim. Tavuk
parçalarının üzerini kapatalım ki sıcak kalsınlar. Makarnaları süzdüğümüz bu
suda haşlayalım. Rende peyniri, nane ile karıştıralım.
Çukur bir
kaba bir kat makarna bir kat hellim peyniri şeklinde makarnaları koyalım.
Makarna ve peynir bitince üzerlerine en üste piliç etlerini koyup servis
edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder