RSS

29 Kasım 2015 Pazar

MAKARNA BULLİ (Kıbrıs Mutfağı)

Kıbrıs Mutfağına ait olan bu makarna yemeği tavukla pişiriliyorMalzemeler:
1 adet orta boy piliç
1 adet kuru soğan
1 paket çubuk makarna
1 su bardağı rende hellim peyniri
2 çorba kaşığı kuru nane
100 gram tereyağ veya margarin (isterseniz sıvıyağ)
Tuz
Yapılışı:
Pilici temizledikten sonra 12 parça kemikli parçaya bölelim. Kuru soğanı ince doğrayarak yağda pembeleştirelim. Tavuk parçalarını da içine atarak bunları da kavuralım. Piliç etlerinin üzerine çıkacak kadar su ilave ettikten sonra tuz ve karabiber ekleyelim. Etler iyice piştikten sonra tavuk parçalarını içinden çıkartıp, suyu süzelim.  Tavuk parçalarının üzerini kapatalım ki sıcak kalsınlar. Makarnaları süzdüğümüz bu suda haşlayalım. Rende peyniri, nane ile karıştıralım.

Çukur bir kaba bir kat makarna bir kat hellim peyniri şeklinde makarnaları koyalım. Makarna ve peynir bitince üzerlerine en üste piliç etlerini koyup servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...