Malzeme:
1 adet kuzu
gerdan (yaklaşık 800 ile 1000 gram arasında)
500 gr yarma
buğday
2 adet kuru
soğan
200 gram
tereyağ
Tuz,
karabiber, tarçın
Yapılışı:
Kuru soğanı
dörde bölelim. Bir gece önceden buğdayı ıslatalım. Bunları ve eti büyük bir
tencerenin içine koyun. Üstüne iki parmak çıkacak kadar su ilave edelim. Etleri
pişirmeye başlayın. Eğer tencerede su azalırsa azar azar su koyarak pişirelim.
Etler piştikten sonra eti kevgirle çıkarın. Buğday pişmeye devam etsin.
Soğuduktan sonra eti, yağ ve kemiklerden ayıralım. Etleri didikleyelim. Eti
pişmekte olan buğdaya geri ilave edelim. Tahta bir kaşıkla dövercesine etlerin
ve buğdayların ezilip, macun kıvamına gelmesini sağlayalım.
Tuz ve
karabiber ilave ederek, ocaktan indirin. Servis tabağına koyup, ortasına bir
kaşıkla iki çukur açalım. Tarçını tereyağda kızdırıp, ortadaki çukurlara
doldurup, kenarlarına da serpiştirerek sıcak sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder