RSS

26 Kasım 2015 Perşembe

BALIK ÇORBASI


sağlığımız için mutlaka balık tüketmeliyiz, ister çorbasını için ister ızgarasını yiyinMalzemeler:
1 kilo balık
1 adet büyük boy patates
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet havuç
4 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
½ kahve fincanı pirinç
½ demet maydanoz
40 gram margarin veya tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber

Terbiyesi İçin:
3 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu ve su
İsteğe göre 1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp, yıkayalım. Dörde böldüğümüz kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte haşlayalım. Suyunu süzdürüp bir tencereye alalım. Haşlanan balıkların kılçıklarını ve derilerini çıkaralım.
Patates, havuç ve sarımsakları küp halinde doğrayıp, balık suyunun içine atarak haşlayın. Maydanozları incecik kıyın ve pirinçlerle birlikte suya ilave edin. Biraz haşlandıktan sonra balık etlerini, tuz ve karabiberi ilave edin.

Diğer tarafta yumurta sarılarını, limon suyu ile birlikte çırpıp, kaynamakta olan balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, hazırladığımız terbiyeyi de çorbaya ilave edelim. Eğer çorbayı koyu kıvamlı isterseniz terbiyesine un katabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...