1 kilo balık
1 adet büyük
boy patates
1 adet küçük
boy kuru soğan
2 adet havuç
4 diş
sarımsak
1 adet defne
yaprağı
½ kahve
fincanı pirinç
½ demet
maydanoz
40 gram
margarin veya tereyağı
Yeterince
tuz ve karabiber
Terbiyesi İçin:
3 adet
yumurta sarısı
1 adet limon
suyu ve su
İsteğe göre
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Balıkları
ayıklayıp, yıkayalım. Dörde böldüğümüz kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte
haşlayalım. Suyunu süzdürüp bir tencereye alalım. Haşlanan balıkların
kılçıklarını ve derilerini çıkaralım.
Patates,
havuç ve sarımsakları küp halinde doğrayıp, balık suyunun içine atarak
haşlayın. Maydanozları incecik kıyın ve pirinçlerle birlikte suya ilave edin.
Biraz haşlandıktan sonra balık etlerini, tuz ve karabiberi ilave edin.
Diğer
tarafta yumurta sarılarını, limon suyu ile birlikte çırpıp, kaynamakta olan
balık suyundan aldığımız bir kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, hazırladığımız
terbiyeyi de çorbaya ilave edelim. Eğer çorbayı koyu kıvamlı isterseniz
terbiyesine un katabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder