RSS

8 Ocak 2016 Cuma

KEREVİZ BEĞENDİ

Malzeme:
kerevizin pek bilinmeyin hali, kereviz beğendi
1 kg kereviz
50 gram un
2 su bardağı süt
½ adet limonun suyu
¼ paket margarin veya tereyağ
½ çay kaşığı muskat
Yeterince tuz

Üzeri İçin:
2 adet domates
2 adet sivribiber

Yapılışı:
Kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletin. Bir tencereye su koyalım ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kerevizleri haşlayalım. Haşladıktan sonra kerevizleri süzelim ve  blendırdan geçirelim.
Başka bir tencerede, yağı eritip, unu kavuralım. Kokusu çıkınca sütü ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Püre kerevizi ve muskatı ilave ederek, iyice karıştırarak biraz daha pişirelim.

Kereviz beğendiyi  et veya tavuk yemeklerinin yanına servis edebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...