Malzeme:
1 kg kereviz
50 gram un
2 su bardağı
süt
½ adet
limonun suyu
¼ paket
margarin veya tereyağ
½ çay kaşığı
muskat
Yeterince
tuz
Üzeri İçin:
2 adet
domates
2 adet
sivribiber
Yapılışı:
Kerevizlerin
kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletin. Bir tencereye su koyalım ve
1 tatlı kaşığı tuz ile kerevizleri haşlayalım. Haşladıktan sonra kerevizleri
süzelim ve blendırdan geçirelim.
Başka bir
tencerede, yağı eritip, unu kavuralım. Kokusu çıkınca sütü ilave edip, muhallebi
kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Püre kerevizi ve muskatı ilave ederek,
iyice karıştırarak biraz daha pişirelim.
Kereviz beğendiyi et veya tavuk yemeklerinin yanına servis
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder