RSS

6 Ocak 2016 Çarşamba

BADEMLİ VE ÜZÜMLÜ PİLAV

her zaman aynı pilavı pişiriyorsanız bir de bademli ve üzümlü olarak deneyinMalzeme:
500 gram pirinç
50 gram badem
50 gram kuru sarı üzüm
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince Tuz

Yapılışı:
Pirinçleri yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda ıslatalım. Üzümleri yıkadıktan sonra 1 kase suda ıslattıktan sonra bademleri suda kaynatıp, kabuklarını soyalım. Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduğu zaman berrak su çıkana kadar bol suyla yıkayalım. Yağı erittikten sonra bademleri kavuralım. Bademler yarı kavurulunca pirinçleri ilave edelim. Pirinçler tane tane olunca üzerini bir parmak geçecek kadar su veya et suyu ilave edelim. Tuz ve üzümleri de tencereye ilave edelim. Ağzını kapatıp , pilavın suyu çekilene kadar pişmesini bekleyelim. Pilav demlendikten sonra üzerine dereotu ile servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...