500 gram
pirinç
50 gram
badem
50 gram kuru
sarı üzüm
2 su bardağı
et suyu
2 çorba
kaşığı margarin
Yeterince
Tuz
Yapılışı:
Pirinçleri
yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda ıslatalım. Üzümleri yıkadıktan sonra 1 kase
suda ıslattıktan sonra bademleri suda kaynatıp, kabuklarını soyalım.
Islattığımız pirinçlerin suyu soğuduğu zaman berrak su çıkana kadar bol suyla
yıkayalım. Yağı erittikten sonra bademleri kavuralım. Bademler yarı kavurulunca
pirinçleri ilave edelim. Pirinçler tane tane olunca üzerini bir parmak geçecek
kadar su veya et suyu ilave edelim. Tuz ve üzümleri de tencereye ilave edelim.
Ağzını kapatıp , pilavın suyu çekilene kadar pişmesini bekleyelim. Pilav
demlendikten sonra üzerine dereotu ile servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder