RSS

24 Mayıs 2016 Salı

AVOKADO SOSLU ENGİNAR


Malzemeler:

5 adet enginar
1 orta boy soğan
1 limon
1 kesme şeker
Tuz

Sosu:
1 adet avokado
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Bir tutam dereotu
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Soğan ince ince doğranır veya rondodan geçirilir, zeytinyağı ile yayvan bir tencerede kavrulur. Enginarlar tencereye dizilir. Tuz, şeker, limon suyu ve bir çay bardağına yakın su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Bundan sonra soğumaya bırakın ama kendi tenceresinde soğumaya bırakmaya dikkat edin.
Sosunu yapmak için önce avokado soyulur ve çekirdeği çıkılır. Rondoda avokado, sarımsak, dereotu, mayonez, hardal, tuz ve karabiber ile beraber karıştırılır. Eğer sosun kıvamı çok katı ise enginarların tenceredeki suyundan alınarak açılabilir.
Soğuyan enginarlar kayık bir tabağa alınır. Üzerine sosu dökün. Süslemesini limon dilimleri veya dereotu ile yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...