Malzemeler:
5 adet enginar
1 orta boy soğan
1 limon
1 kesme şeker
Tuz
Sosu:
1 adet avokado
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Bir tutam dereotu
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Soğan ince ince doğranır veya rondodan geçirilir, zeytinyağı
ile yayvan bir tencerede kavrulur. Enginarlar tencereye dizilir. Tuz, şeker,
limon suyu ve bir çay bardağına yakın su eklenerek kısık ateşte pişmeye
bırakılır. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Bundan sonra soğumaya bırakın
ama kendi tenceresinde soğumaya bırakmaya dikkat edin.
Sosunu yapmak için önce avokado soyulur ve çekirdeği
çıkılır. Rondoda avokado, sarımsak, dereotu, mayonez, hardal, tuz ve karabiber
ile beraber karıştırılır. Eğer sosun kıvamı çok katı ise enginarların tenceredeki
suyundan alınarak açılabilir.
Soğuyan enginarlar kayık bir tabağa alınır. Üzerine sosu
dökün. Süslemesini limon dilimleri veya dereotu ile yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder