RSS

25 Mayıs 2016 Çarşamba

YAYIN BALIĞI


fırında yayın balığı tarifiMalzemeler:
1,5 kg kadar taze yayın balığı
3 adet patates
Bir çorba kaşığı un
3 veya 4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
5-6 adet domates

2 adet kuru soğan
Defne yaprağı ve limon

Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve soyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Sarımsakları hafifçe dövün. Balıkları temizleyin. Tepsiye fırın kağıdını serin ve üzerine balıkları yerleştirin. Elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri üstlerine yerleştirin.
Piyazlık doğradığınız soğanları bir tava içinde zeytinyağı ve defne yaprağı ile birlikte kavurun. Tavaya unu ekleyerek karıştırın. Tavaya domatesleri, maydanoz ve sarımsakları atın. 2 bardak su ilave edin ve karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu sosu balıkların üzerine gezdirin. Fırında kısık ateşte balıklar pişinceye kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika)


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...