1,5 kg kadar taze yayın balığı
3 adet patates
Bir çorba kaşığı un
3 veya 4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
5-6 adet domates
2 adet kuru soğan
Defne yaprağı ve limon
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve soyun. Domateslerin kabuklarını
soyun ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
Maydanozları ince kıyın. Sarımsakları hafifçe dövün. Balıkları temizleyin.
Tepsiye fırın kağıdını serin ve üzerine balıkları yerleştirin. Elma dilimi
şeklinde kestiğiniz patatesleri üstlerine yerleştirin.
Piyazlık doğradığınız soğanları bir tava içinde zeytinyağı
ve defne yaprağı ile birlikte kavurun. Tavaya unu ekleyerek karıştırın. Tavaya
domatesleri, maydanoz ve sarımsakları atın. 2 bardak su ilave edin ve
karıştırın. Tuzu ekleyin. Bu sosu balıkların üzerine gezdirin. Fırında kısık
ateşte balıklar pişinceye kadar pişirin. (yaklaşık 30-35 dakika)
0 yorum:
Yorum Gönder