Malzemeler:
800 gram kıyma
2 fincan pirinç
2 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
30 gram margarin
Tuz, karabiber ve kekik
Kızartmak İçin:
3 adet yumurta
yeterince un
sıvıyağ
Yapılışı:
Soğanları ince ince kıyıp, yağda pembeleştirin. Kıymanın yarısını koyup, kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Kıyma soğumaya bırakılsın. Soğuduktan sonra kıymanın diğer yarısı ile karıştıralım.
Daha önceden pirinçleri haşlayalım, süzelim ve soğutalım. Pirinç ile kıymayı birbirine katalım.
Yumurta, ince kıymış olduğumuz maydanoz ve kekiği katalım. Bir dakika yoğuralım ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirelim.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, oval köfteler yapalım. Önce una, sonra az çırptığımız yumurtaya bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Arzuya göre sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder