RSS

2 Haziran 2016 Perşembe

OĞMAÇ ÇORBASI

yöresel çorbalardan oğmaç çorbası10 Kişilik

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Unu eledikten sonra ortasına bir havuz açın. Et suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan minik toplar hazırlayın. Suyu tencerede kaynatın ve hamurları içine atın. Sütü azar azar ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberle kavurun. Çorbaları kaselere alınca bu sosu üzerlerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...