500 gram kuzu kemiksiz kuşbaşı et
6 adet orta boy patates
2 adet patlıcan
6 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber
1 adet yağlı kağıt
Yapılışı:
Sebzeleri özelliklerine göre yıkayıp kuşbaşı doğrayınız.
Kağıdı 15-20 cm’lik karelere ayırınız. Zeytinyağı ile altını üstünü yağlayınız.
Ete, tuzu, kekiği, karabiberi koyup karıştırınız. Her parça kağıda et ve sebze
karışımını koyup kağıdı bohça gibi içindekiler akmayacak şekilde kapatıp fırın
tepsisine diziniz. Hepsi bitince ısıtılmış orta hararetli fırına koyup bir saat
kadar pişiriniz. Arasına kağıtların yanmaması için fırça ile zeytinyağını
kağıtların üzerine sürünüz.
0 yorum:
Yorum Gönder