4 Kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı fasulye
3 dal taze kekik
2 defne yaprağı
3 dal taze soğan
6 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
Tuz ve karabiber
Sosu İçin:
Yarım su bardağı tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
3 adet haşlanmış yumurta
Salatalık turşusu
Yapılışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp,
süzün. Altını kısıp, taze kekik ve defne yaprağını ekleyin. Bir saat kadar
kısık ateşte haşlayın. Otları alıp, fasulyeleri süsün. Taze soğan , maydanoz ve
soğanı ince ince kıyın. Fasulyelerle harmanlayın. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Sosu için gereken malzemeleri bir kasede çırpın ve
fasulyelerin üzerine ilave edin. Haşlanmış yumurta ve turşu ile süsleyerek
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder