Malzemeler:
3 yufka
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı süt
¾ çay bardağı Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Teflon bir tavayı yağlayın. Yufkalardan birini kenarları
dışarı sarkacak şekilde tavaya yayın. Bir kasede süt ve ayçiçeğini çırpın.
Yufkayı bu karışımla hafifçe ıslatın. İkinci yufkanın yarısını bu sosla ıslatın
ve birinci yufkanın üzerine serin. Diğer yarısına da aynı işlemi yapın.
Maydanoz ile beyaz peyniri harmanlayın. Peyniri yufkanın üzerine serin. Kalan
yufkayı da parçalayın ve sosla ıslatarak peynirin üzerine yayın. Sarkan
yufkalarla üzerini kapatın. Kalan sütten yufkanın üzerini ıslatın. Kısık ateşte
böreğin alt kısmını kızartın. Bir tabağa çevirip, diğer tarafını da pişirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder