RSS

22 Haziran 2016 Çarşamba

YENGEÇ ÇORBASI


5-6 KİŞİLİK
değişik bir çorba tarifi
Malzemeler:
200 gram yengeç eti (surimi)
1 adet soğan (doğranmış)
2 adet havuç (doğranmış)
1 adet kereviz (doğranmış)
1 adet pırasa (halka halinde kesilmiş)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 kahve fincanı krema
4-5 sap dereotu (doğranmış)
Bir tutam şeker
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Soğan, pırasa, havuç, kereviz ısıtılmış zeytinyağında sote edilir.
İçine sarımsak ve krema karıştırılarak eklenir, 4-5 bardak suda hazırlanmış olan sebzeli çeşni de ilave edilerek 10-15 dakika orta ateşte pişirilir.
Bu pişirme süresi dolduktan sonra yengeçler eklenir ve çok az bir süre daha pişirilir.
Tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırılır.
Doğranmış dereotu ile süslenerek servis yapılır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...