Malzemeler:
500 gram kıyma
1 avuç pirinç
½ demet maydanoz
1 baş soğan
Tuz, karabiber, biraz un
1 kaşık sıvı yağ
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
Yapılışı:
Kıymanın içine yemeklik olarak doğradığınız soğanı, yıkanmış
pirinci, ince kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurunuz.
1,5 fındık büyüklüğünde parçalar halinde minik köfteler yuvarlayın. Unlanmış
tepside köfteleri tepsiyi sallayarak una
bulayın. Domatesleri rendeleyin, yağda domatesler pişene kadar bir iki dakika
kavurun. 4 bardak su ve tuz koyup
kaynatınız. Köfteleri içine katın. Havucu ve patatesleri küp halinde doğrayıp,
kaynayan suya atın. Pirinçler uzayıncaya ve sebzeler pişene kadar pişiriniz.
Not: Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
Not: Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder