6 Kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1 adet havuç
1 adet soğan
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Kuru baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçla
beraber haşlayın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. Köpüklü kısmını alın ve
baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde bölünen soğanı ilave edin ve
tekrar kaynatın. Bunlar haşlandıktan sonra robottan geçirin. Dereotunu ince
ince kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin, karıştırın. Favayı
dikdörtgen bir tepsiye alın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında 4 saat
bekletin. Sonra dilimleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder