RSS

3 Temmuz 2016 Pazar

HAVUÇLU FAVA


6 Kişilik

favayı bir de havuçlu deneyin
Malzemeler:
2 su bardağı kuru iç bakla
1 adet havuç
1 adet soğan
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı şeker
½ su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Kuru baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçla beraber haşlayın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. Köpüklü kısmını alın ve baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde bölünen soğanı ilave edin ve tekrar kaynatın. Bunlar haşlandıktan sonra robottan geçirin. Dereotunu ince ince kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin, karıştırın. Favayı dikdörtgen bir tepsiye alın ve üzerini düzleştirin. Buzdolabında 4 saat bekletin. Sonra dilimleyerek servis edin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...