6 Kişilik
Malzemeler:
1 kilo kuzu kol (iri parçalara ayrılmış olmalı, kemikli de
olabilir)
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı nohut
2 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru nane
Sos İçin:
500 gram yoğurt (susuz olmalı)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Hafifçe sıvıyağı ısıtın. İçine eti koyup 7-8 dakika kavurun.
Üzerine ince ince doğranmış soğanları ilave edip, bir beş dakika daha kavurun.
Bir gece önceden ıslatılmış nohut yıkanarak tencereye katılır.
Haşlanır. Bunlar etin üzerine aktarılır. 6 ile 8 bardak sıcak su ilave edilir,
karabiber ve tuz ile tatlandırılır. Etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı
olarak pişirilir.
Yoğurta un ve yumurta katılarak, çırpılır. Tenceredeki et
suyundan bir kepçe alınarak yoğurda katılır ve sos ılık hale gelinceye kadar
beklenir. Daha sonra kaynamakta olan etlere katılır. Eğer bu işlem yapılmadan
direkt yoğurt tencereye aktarılırsa, sıcaktan yoğurt kesilir.
Ocağın altı hafifçe kısılıp, 15-20 dakika daha pişirilir.
Üzerine kuru nane serpilir. Arzu edilirse haspir de serpilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder