RSS

4 Ekim 2016 Salı

KIBBE (LÜBNAN YEMEĞİ)

DÜNYA YEMEKLERİ
6 Kişilik

Malzemeler:
500 gram kuzu kıyma
350 gram iç köftelik  bulgur
1 litre Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber

İç Harç:
200 gram kıyma
6 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Bulguru 10 dakika soğuk suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün. 500 gram kıyma, iç köftelik bulgur, tuz ve karabiberi ister rondoda ister elde iyice yoğurun. Böylelikle hamurunuz hazır olacak. Diğer taraftan dolmalık fıstıkları tavada rengi dönene kadar kavurun. İnce doğradığınız soğanları da ilave edin ve 15 dakika daha kavurun. Kıyma, tuz ve karabiberi de ekleyerek 10 dakika daha pişirin.

Bulgurlu harcı yaklaşık 35 -40 parçaya ayırın. Her bir parçayı avucunuzun içinde ortasında bir oyuk açacak şekilde hazırlayın. İçerisine kıymalı harçtan koyup, kapatmaya başlayın. Üst kısmında bir ufak tepe oluşacak şekilde kapatın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Kıbbeleri içine atarak kızartın. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...