6 Kişilik
Malzemeler:
500 gram kuzu kıyma
350 gram iç köftelik
bulgur
1 litre Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber
İç Harç:
200 gram kıyma
6 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Bulguru 10 dakika soğuk suda beklettikten sonra suyunu iyice
süzün. 500 gram kıyma, iç köftelik bulgur, tuz ve karabiberi ister rondoda
ister elde iyice yoğurun. Böylelikle hamurunuz hazır olacak. Diğer taraftan
dolmalık fıstıkları tavada rengi dönene kadar kavurun. İnce doğradığınız soğanları
da ilave edin ve 15 dakika daha kavurun. Kıyma, tuz ve karabiberi de ekleyerek
10 dakika daha pişirin.
Bulgurlu harcı yaklaşık 35 -40 parçaya ayırın. Her bir
parçayı avucunuzun içinde ortasında bir oyuk açacak şekilde hazırlayın.
İçerisine kıymalı harçtan koyup, kapatmaya başlayın. Üst kısmında bir ufak tepe
oluşacak şekilde kapatın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Kıbbeleri içine
atarak kızartın. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder