Malzemeler:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İç Harcı İçin:
2 haşlanmış patates
50 gram tereyağ
Üzeri için tereyağı
Yapılışı:
Unu, kırmızı toz biberi ve tuzu derin bir kaba alın. Azar
azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelince
hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bu bezeleri unlu tezgahta çay
tabağı büyüklüğünde açın.
Haşlanan patatesleri soyun, tereyağı ilave edin. Pürüzsüz
bir hal alıncaya kadar ezin. Açmış olduğunuz hamurların içine patatesli harçtan
bir miktar koyun. Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve yuvarlayarak tekrar beze
haline getirin. Arasında patatesli harç koyduğunuz bezeleri tekrar çay tabağı
büyüklüğünde açın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Hamurları yapışmaz
yüzeyli bir tavada veya saçta önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz ekmekleri
tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder