RSS

3 Ekim 2016 Pazartesi

ÇERKEZ EKMEĞİ (VELİBAH)


ÇERKEZ BÖREĞİ
6 Kişilik

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
İç Harcı İçin:
2 haşlanmış patates
50 gram tereyağ
Üzeri için tereyağı

Yapılışı:
Unu, kırmızı toz biberi ve tuzu derin bir kaba alın. Azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bu bezeleri unlu tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın.
Haşlanan patatesleri soyun, tereyağı ilave edin. Pürüzsüz bir hal alıncaya kadar ezin. Açmış olduğunuz hamurların içine patatesli harçtan bir miktar koyun. Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve yuvarlayarak tekrar beze haline getirin. Arasında patatesli harç koyduğunuz bezeleri tekrar çay tabağı büyüklüğünde açın. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada veya saçta önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz ekmekleri tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...