5-6 adet yufka
1 adet domates
5-6 adet sivri biber
4-5 adet taze soğan
5 çorba kaşığı çökelek veya beyaz peynir
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
Üzerini yağlamak için margarin
Yapılışı:
Taze soğanı ve sivri biberi ayıklayıp, ince ince kıyıp
sıvıyağda kavuralım.
Tavla zarı şeklinde doğradığımız domatesi ilave edip,
kavurmaya devam edelim. Ocaktan alıp içine peyniri, ince kıyım maydanozu ve
baharatı ilave edip, harmanlayalım.
Yufkaların ortasına harçtan eşit miktarda koyup, yufkaların
kenarını bohça şeklinde kapatalım. Hafif yağlanmış teflon tavada yufkaların
önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kızartalım. Tavadan aldıktan sonra
tereyağı ile hafifçe yağladıktan sonra
dörde kesip, sıcak sıcak servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder