Malzemeler:
Yarım su bardağı aşurelik buğday
200 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı aşotu (taze kişniş)
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Ekmekleri
ıslatıp, suyunu sıktıktan sonra didikleyin. Kıymayı, tuz ve karabiberi ilave
ederek yoğurun. Minik misket köfteler yapın. Yoğurdu biraz sulandırarak unla
karıştırın. Haşlanmış buğdaya bu yoğurdu ekleyin. Köfteleri de katın tuz ve
karabiberi de ilave ederek köfteler pişene kadar pişirin. Diğer tarafta
soğanları rendeleyin. İnce kıyılmış taze kişniş ile tereyağında kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder