Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
250 gram arapsaçı otu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4-5 adet kurutulmuş domates
1 adet küp şeker
3 su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu
dökün ve yeni doldurduğunuz suyla haşlayın. Suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları
bir tencerede zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz
domatesleri, kuru fasulyeyi, küpler halinde doğramış olduğunuz kuru domatesleri
ve küp şekeri ilave edin. Baharat ve tuzla tatlandırın. Suyu ilave edin. Kısık
ateşte 20 dakika pişirin. Daha sonra iri doğradığınız arapsaçı otlarını ilave
ederek 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder