RSS

14 Kasım 2016 Pazartesi

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

ev yapımı lezzetli reçeller

Malzemeler:
10 adet Yafa portakalı kabuğu
1,5 kilo şeker
1 limon

Yapılışı:
Portakal kabuklarının sarı kısımlarını dışa gelecek şekilde kıvırıp kürdan batırınız veya iğne ile ipliğe geçiriniz. Portakal kabuklarının düzgün dilim halinde olması gereklidir. Kabukların sarılması bitince yıkayıp bol suyla ateşe koyunuz. Su kaynamaya başlayınca 5-10 dakika kaynatınız. Suyunu döküp tekrar sıcak su koyarak 3-4 defa bu işlemi yapınız. Kabuğun yumuşaması ve acılığın gitmesi için bu işlemi yapıyoruz.

Şekeri bir tencereye üzerini örtecek kadar su ile kaynatınız. Şurup haline gelince portakal kabuklarını şuruba koyunuz. Reçel kıvamına gelinceye kadar orta hararetli ateş üzerinde kaynatınız. Kıvamın olmasına yakın bir limon suyunu koyup 3-4 taşım daha kaynatıp ateşten alınız. Köpüklerini temizleyip kavanoza boşaltınız. Kavanozda reçel soğuyunca kapağını kapatıp kullanacağınız zamana kadar serin bir yerde saklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...