Malzemeler:
10 adet Yafa portakalı kabuğu
1,5 kilo şeker
1 limon
Yapılışı:
Portakal kabuklarının sarı kısımlarını dışa gelecek şekilde
kıvırıp kürdan batırınız veya iğne ile ipliğe geçiriniz. Portakal kabuklarının
düzgün dilim halinde olması gereklidir. Kabukların sarılması bitince yıkayıp
bol suyla ateşe koyunuz. Su kaynamaya başlayınca 5-10 dakika kaynatınız. Suyunu
döküp tekrar sıcak su koyarak 3-4 defa bu işlemi yapınız. Kabuğun yumuşaması ve
acılığın gitmesi için bu işlemi yapıyoruz.
Şekeri bir tencereye üzerini örtecek kadar su ile
kaynatınız. Şurup haline gelince portakal kabuklarını şuruba koyunuz. Reçel
kıvamına gelinceye kadar orta hararetli ateş üzerinde kaynatınız. Kıvamın
olmasına yakın bir limon suyunu koyup 3-4 taşım daha kaynatıp ateşten alınız.
Köpüklerini temizleyip kavanoza boşaltınız. Kavanozda reçel soğuyunca kapağını
kapatıp kullanacağınız zamana kadar serin bir yerde saklayınız.
0 yorum:
Yorum Gönder