RSS

16 Aralık 2016 Cuma

ÇİN USULÜ SEBZELİ BONFİLE


dünya mutfakları4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram jülyen kesilmiş bonfile
¼ su bardağı mısır unu
Sosu için:
4 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Sebze Sote İçin:
2 kabak, 2 havuç, 4-5 dal taze soğan, 1 tatlı kaşığı susam yağı

Yapılışı:
Jülyen kesilmiş mısır ununa bulayın. Etleri bir tavada mühürleyin. Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve ete katın. Kısık ateşte etler iyice yumuşayınca ateşten alın. 
Sebze sote için sebzeleri jülyen doğrayın ve susam yağında soteleyin. Pişen etleri bir servis tabağına alın. Üzerine sebze soteyi ilave edip sıcak servis edin.
(İsterseniz sebze olarak kırmızı ve sarı biber de kullanabilirsiniz.)



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...