Malzemeler:
500 gram jülyen kesilmiş bonfile
¼ su bardağı mısır unu
Sosu için:
4 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
3 yemek kaşığı esmer toz şeker
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sebze Sote İçin:
2 kabak, 2 havuç, 4-5 dal taze soğan, 1 tatlı kaşığı susam
yağı
Yapılışı:
Jülyen kesilmiş mısır ununa bulayın. Etleri bir tavada
mühürleyin. Sos malzemelerini bir kasede çırpın ve ete katın. Kısık ateşte
etler iyice yumuşayınca ateşten alın.
Sebze sote için sebzeleri jülyen doğrayın ve susam yağında
soteleyin. Pişen etleri bir servis tabağına alın. Üzerine sebze soteyi ilave
edip sıcak servis edin.
(İsterseniz sebze olarak kırmızı ve sarı biber de kullanabilirsiniz.)
(İsterseniz sebze olarak kırmızı ve sarı biber de kullanabilirsiniz.)
0 yorum:
Yorum Gönder