RSS

21 Aralık 2016 Çarşamba

KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN


ege yöresel şevketi bostan tarifi4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram şevketi bostan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi İçin:
1 yumurtanın sarısı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Şevketi bostanı yıkayıp 4 cm kalınlığında doğrayın. Limonlu suda 15 dakika bekletin. Kuşbaşı etleri bir tencerede suyunu çekip, karamelize olana kadar kavurun. Bu etlere yemeklik doğradığınız soğanları ve zeytinyağını ilave edin. Suyunu süzdüğünüz şevketi bostanı ve 5 bardak sıcak suyu da ilave edin. Kuzu kuşbaşılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Terbiyesi için gereken tüm malzemeleri bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan alarak terbiyenin sosuna dökün ve terbiyenin sosunu ılıklaştırın. Bu terbiyeyi yavaş yavaş tenceredeki kuşbaşılı şevketi bostana ilave edin. (Eğer ılıklaştırmadan terbiyeyi tencereye katarsanız yumurtalar top top pişer.) Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...