Malzemeler:
500 gram şevketi bostan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
5-6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi İçin:
1 yumurtanın sarısı
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Şevketi bostanı yıkayıp 4 cm kalınlığında doğrayın. Limonlu
suda 15 dakika bekletin. Kuşbaşı etleri bir tencerede suyunu çekip, karamelize
olana kadar kavurun. Bu etlere yemeklik doğradığınız soğanları ve zeytinyağını
ilave edin. Suyunu süzdüğünüz şevketi bostanı ve 5 bardak sıcak suyu da ilave
edin. Kuzu kuşbaşılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Terbiyesi için gereken tüm malzemeleri bir kasede çırpın.
Yemeğin suyundan alarak terbiyenin sosuna dökün ve terbiyenin sosunu
ılıklaştırın. Bu terbiyeyi yavaş yavaş tenceredeki kuşbaşılı şevketi bostana
ilave edin. (Eğer ılıklaştırmadan terbiyeyi tencereye katarsanız yumurtalar top
top pişer.) Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
0 yorum:
Yorum Gönder