RSS

2 Ekim 2017 Pazartesi

TURP OTU SALATASI


4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram turp otu
Sosu İçin:
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri İçin:
Tulum peyniri, kavrulmuş badem

Yapılışı:
Turp otunu yıkayın. Yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını 3-4 cm genişlikte doğrayın.  2 litre suyu geniş bir tencerede tuz ilave ederek kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın. Hemen 2 litrelik buzlu su dolu kaba alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün. Servis tabağına alın.
Sosu için sarımsakları ezin. Zeytinyağı, limon suyu ve taneli hardalı bir kasede sarımsakla beraber çırpın. Tuz ve baharatla tatlandırıp turp otunun üzerine gezdirin. Bademleri kavurun ve tulum peyniri ile birlikte salatanızı süsleyerek servis edin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...