4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram turp otu
Sosu İçin:
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı taneli hardal
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Üzeri İçin:
Tulum peyniri, kavrulmuş badem
Yapılışı:
Turp otunu yıkayın. Yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını 3-4
cm genişlikte doğrayın. 2 litre suyu
geniş bir tencerede tuz ilave ederek kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın.
Hemen 2 litrelik buzlu su dolu kaba alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün. Servis
tabağına alın.
Sosu için sarımsakları ezin. Zeytinyağı, limon suyu ve
taneli hardalı bir kasede sarımsakla beraber çırpın. Tuz ve baharatla
tatlandırıp turp otunun üzerine gezdirin. Bademleri kavurun ve tulum peyniri
ile birlikte salatanızı süsleyerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder